Nije važno jeste li ljubitelj mesa ili ribe, želite li bogat objed, ukusan snack ili tek uživanje u atmosferi uz pokoji pikantni zalogaj i gutljaj vrhunskog vina, u jelovniku Makine ćete pronaći nešto po svom guštu. Svakodnevno nudimo preko pedeset različitih ribljih i mesnih jela. Od tjestenina, rižota i pizze, pa sve do nadaleko čuvene peke „Makina“ u kojoj se miješaju svi mirisi i okusi tradicionalne dalmatinske kuhinje.
Specijalitet kuće – Peka “Makina”
Peka se oduvijek izdizala iznad svih drugih načina pripreme jela. Peka je u ovim krajevima uvijek predstavljala „više od objeda“. Peka je istinski doživljaj Dalmacije, miris ognjišta i veza s našim starima. Bez obzira je li pod pekom kruh, pivac, teletina ili plodovi mora, svaki se objed uz peku pretvara u gozbu.
Jedinstveni gastronomski doživljaj koji objedinjava mirise komina dalmatinske zagore i svježih plodova Jadranskog mora. Školjke, škampe i oborita riba pripremljene na ovakav način pretvaraju se u gozbu za pamćenje.
Iz jelovnika izdvajamo:
|
Hladna predjelaslane sdele u maslinovom ulju, razne vrste pašteta, carpaccio od hobotnice, grdobine i bifteka, mozarella s pomidorama, te hladni pijat „Makina“ kao specijalitet kuće… |
|
Topla predjelamaništre i rižoti s kozicama, sirom, povrćem i plodovima mora, pohana grdobina, školjke sv. Jakova… |
|
Mesni specijalitetijela s roštilja, mesni odresci, biftek na razne načine; u umaku od gorgonzole, od pršuta i kadulje, u papru, rolana punjena teletina, te jela od pilećeg i purećeg mesa |
|
Riblji specijalitetioborita riba i lignje na žaru s prilozima, grdobina u bijelom vinu, škampe i jastog na razne načine, svježe dagnje, rovanice, kamenice, kućice, kaparocule… |
|
Desertiuz velik izbor priloga, juha, salata i deserta, ne preostaje nam ništa drugo nego – poželjeti Vam dobar tek! |